MOBI Fynn Jamal ó Puisi Tepi Jalan eBook Å Puisi Tepi PDF \ ó

❮Reading❯ ➼ Puisi Tepi Jalan ➵ Author Fynn Jamal – Apolloonline.co banyak yang susah sebenarnya dalam hidup aku banyak nak mampos benda yang orang fikir cuma ada dalam drama2 bangang di kaca tv apa aku tak pernah rasa? apa kejatuhan paling tipikal dalam filem2 klise Banyak yang susah sebenarnya dalam hidup aku banyak nak mampos benda yang orang fikir cuma ada dalam drama2 bangang di kaca tv apa aku tak pernah rasa? apa kejatuhan paling tipikal dalam filem2 klise yang aku tak pernah tanggung? dari lari rumah merempat sampai la miskin tahap kereta kena tarik yang bikin ego berderai demi melutut pada macha tarik kereta hidup bergelumang dengan macam2 kenal dengan perbagai jenis manusia dari yang paling mal.

Aikat sampai yang paling binatang dari yang paling popular atas pentas sampai manusia paling tak bercakap dalam dunia pernah main cinta dengan yang paling menyejukkan hati orang tua sampai cina naga petaling street sambil jual barang2 haramapa aku tak pernah rasa?kalau aku adalah tulisan aku sebuah buku takkan adil mendifinisi aku aku perlu dijilidkan—kerana hidup aku berlapis2 fasanya kerana aku manusia dan aku masih degil untuk tidak lag.

puisi ebok tepi pdf jalan pdf Puisi Tepi ebok Puisi Tepi Jalan eBookAikat sampai yang paling binatang dari yang paling popular atas pentas sampai manusia paling tak bercakap dalam dunia pernah main cinta dengan yang paling menyejukkan hati orang tua sampai cina naga petaling street sambil jual barang2 haramapa aku tak pernah rasa?kalau aku adalah tulisan aku sebuah buku takkan adil mendifinisi aku aku perlu dijilidkan—kerana hidup aku berlapis2 fasanya kerana aku manusia dan aku masih degil untuk tidak lag.

10 thoughts on “Puisi Tepi Jalan

  1. Gobokairina Gobokairina says:

    MOBI Fynn Jamal ó Puisi Tepi Jalan eBook Å Puisi Tepi PDF \ ó puisi ebok, tepi pdf, jalan pdf, Puisi Tepi ebok, Puisi Tepi Jalan eBookSekali lagi puisi bukan my forteJadi jangan tanya apa apa hahaFull review 29012019Walaupun lebih banyak emosi sedih daripada gembira atau rasa amarah dan kecewa lewat coretannya dalam buku kecil ini aku tetap rasa okay masih boleh dihadamAda beberapa yang aku suka misalnya ‘Tak Terubahkan’ ‘Kemam’ dan ‘Hendak Pulang’ Lain lain macam aku kata awal tadi terlalu larut dalam emosi sedih jadi aku sedikit lelah untuk menyukai tiap satunya Mungkin Apa pun kerana ianya Fynn Jamal dan tulisannya Walaupun terasa lain benar dengan catatannya sekarang aku tetap enjoy menghabiskannya baris demi barisAku tutup review kalau ini boleh dipanggil review haha dengan keratan puisi 'Tak Terubahkan' panjang tau tapi aku paling suka hat di bawah iniJodoh mati sesungguhnya wahai manusia pendeta dan rakyat jelata;telah siap hikayatnyamintarayulahpujuksembahlahtunggutangislahemisrengeklahtak terubahkan


  2. airuZ airuZ says:

    MOBI Fynn Jamal ó Puisi Tepi Jalan eBook Å Puisi Tepi PDF \ ó puisi ebok, tepi pdf, jalan pdf, Puisi Tepi ebok, Puisi Tepi Jalan eBookAku simpulkan ini rencah rasa dalam diri sang pencerita Adakala dia seperti memberontak manja kerana lelah dikecewa kasih dihenyak nasib yang kerap saja meletak dirinya di kitaran bawah roda Sesekali terdengar rintih sayu akan sunyi hari hari yang dilewati Tapi masih terkesan aura gagah semangat padu di balik santun Dia tak terkalahkan oleh semua itu Semakin aku hampiri halaman akhir dia geletek hati kerdil aku dengan cerpen pada suatu hari yang keenam Terima kasih kerana membuat aku tersenyum


  3. Ahmad Arba& Ahmad Arba& says:

    MOBI Fynn Jamal ó Puisi Tepi Jalan eBook Å Puisi Tepi PDF \ ó puisi ebok, tepi pdf, jalan pdf, Puisi Tepi ebok, Puisi Tepi Jalan eBookJika ditanya pada saya siapakah penulis yang popular dalam generasi ini nama Fynn Jamal tidak boleh dikais ke tepi sementahnya Pengaruh beliau sebagai pemuisi dan pembahasa serigkali menjadi imitasi replikasi maupun di wannabekan lapisan ini Melalui buku Puisi Tepi Jalan kompilasi sebenarnya sekali lagi Fynn Jamal menerkam benak kita dengan bait puisi nya yang merdu tetapi progresif Pada lenggok bahasanya halus mulus dan lembut dalam masa yang sama ada nadi yang terketar tentang kekesatan menggugah yang tak bisa digambarkan Membaca buku ini membikin kita terjangkit dengan suatu rentak bahasa yang termudah direplikasi Jika saya mengenali beliau dengan buku ini apa yang saya mampu katakan adalah ianya 'tidak


  4. Zoul Yazix Zoul Yazix says:

    MOBI Fynn Jamal ó Puisi Tepi Jalan eBook Å Puisi Tepi PDF \ ó puisi ebok, tepi pdf, jalan pdf, Puisi Tepi ebok, Puisi Tepi Jalan eBookDua bintang tanda kecewa tapi masih menghargai usaha teman di Rabak Lit untuk menerbitkan naskah ini Aku jangkakan sesuatu yang lebih berdasarkan promosi dan puji pujian orang yang dah baca buku ini Aku rasa ini kompilasi daripada puisi puisi Fynn yang dulu jadi maksudnya aku sedang baca Fynn yang lama yang aku pernah kagumi waktu aku mula mula into scene puisi dahulu Aku nak baca Fynn yang baru dengan puisi puisi yang lebih matangBuku ini boleh jadi lebih menarik kalau Fynn tak kumpulkan puisi puisi dengan tema yang serupa dan susun rapat rapat Misalnya puisi yang bertemakan kekecewaan selesai baca satu puisi aku dihidangkan dengan puisi yang lebih kurang serupa dan ini timbulkan rasa muak emosi oh harap terma ini wujud Apa pun aku tetap tunggu produk Fynn Jamal yang seterusnya mungki


  5. mira mira says:

    MOBI Fynn Jamal ó Puisi Tepi Jalan eBook Å Puisi Tepi PDF \ ó puisi ebok, tepi pdf, jalan pdf, Puisi Tepi ebok, Puisi Tepi Jalan eBookbahasanya tiap bait katanya tepat ke hati


  6. Nusrah Nusrah says:

    MOBI Fynn Jamal ó Puisi Tepi Jalan eBook Å Puisi Tepi PDF \ ó puisi ebok, tepi pdf, jalan pdf, Puisi Tepi ebok, Puisi Tepi Jalan eBook Mari larutkan tubuh dalam bancuhan awandan hilangkan likat dosa yang terlalu sebatimoga hanyirnya hilang tersagat ributdalam terbangnya ke langit nantibetapa terhanyut seorang akuhendak pulang tapi malu Hendak Pulang ms 68 Tuhankuatkan akujiwa aku mendebu langittolong aku Tolong Aku ms 119 Separuh daripada buku dihadam dua bulan yang lalu ketika buku masih lagi panas Beberapa puluhan helaian terakhir dihabiskan ketika menunggu kakak menjemput pulang di Stesen KomuterSesuai dengan baris baris hujung di ruang diskripsi ; tapi aku sekadar penceritadan semua yang mendengar semua mahu mencari kisahmereka dalam cerita akumaka caridi mana aku kadang kadang seper


  7. FNHMohamad FNHMohamad says:

    MOBI Fynn Jamal ó Puisi Tepi Jalan eBook Å Puisi Tepi PDF \ ó puisi ebok, tepi pdf, jalan pdf, Puisi Tepi ebok, Puisi Tepi Jalan eBookSaya mengenali nama Fynn Jamal sebagai seorang penyanyi bukannya sebagai seorang pemuisi Lagu lagunya seperti Arjuna Beta Terbang Tunduk Suatu Pernah dan Levitasi pernah menjadi halwa telinga saya Berikutan lagunya yang pernah menjadi fenomena saya gigih mengikuti perkembangannya di instagram Tapi hanya untuk beberapa tahun Namun sepanjang mengikuti perkembangan Fynn jarang jarang pula saya menyinggah di blognya kerana pada masa itu saya tidak begitu meminati puisi Buku ini saya sendiri tidak pasti kenapa saya membelinya pada tahun 2016 kerana sudah saya maklumkan yang saya ini bukan pencinta puisi Walaupun telah membaca buku ini buat kali kedua pada tahun ini puisinya masih kompleks dan banyak yang tidak berjaya dirungkai apa yang Fynn Jamal hendak sampaikan kepada pembaca pembacanya Mungkin perlu dibaca lagi 10 tahun akan datang kalau umur cukup panjang


  8. An z. An z. says:

    MOBI Fynn Jamal ó Puisi Tepi Jalan eBook Å Puisi Tepi PDF \ ó puisi ebok, tepi pdf, jalan pdf, Puisi Tepi ebok, Puisi Tepi Jalan eBookDua bintang bukan bermaksud aku tak suka tapi disebabkan aku rasa banyak sangat puisi yang bernada kecewa; yang terang terang menggambarkan terus keadaan kecewa dan remuk hati Ada puisi yang aku rasa ditujukan pada aku; yang memberitahu bahawa bukan aku seorang yang ada masalah orang lain ada yang jauh lebih parah Mujur di bahagian hujung ada bahagian cereka Itu bahagian yang paling aku suka Pada suatu hari


  9. Afifah. Afifah. says:

    MOBI Fynn Jamal ó Puisi Tepi Jalan eBook Å Puisi Tepi PDF \ ó puisi ebok, tepi pdf, jalan pdf, Puisi Tepi ebok, Puisi Tepi Jalan eBookSaya rasa tulisan Kak Fynn sekarang jauh berbeza berbanding dulu


  10. Plainqoma Plainqoma says:

    MOBI Fynn Jamal ó Puisi Tepi Jalan eBook Å Puisi Tepi PDF \ ó puisi ebok, tepi pdf, jalan pdf, Puisi Tepi ebok, Puisi Tepi Jalan eBookMixed feelings Itu yang aku rasa Few favourites ms 3 ms 41 ms 47 ms 100 ms 111 ms 129 ms 136 the only reason might be ianya puisi pendek dan aku boleh relate Banyak sangat pasal kekecewaan kesedihan kematian hati And put that on constant repeat membuatkan aku tertanya tanya adakah bila kecewa sahaja barulah beroleh buah fikiran untuk


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *